Test: Billig viltkamera med 2-veis MMS

Jeg har 7 viltkameraer med MMS i drift i dag – og da går det fort noen kroner, både til kjøp av kameraer og til mobilabonnement. I går ble vi enige om å sette opp enda 5 kameraer i elgterrenget på Finnskogen – så motivasjonen for å finne Norges mest kostnadseffektive viltkamera oppsett er rimelig sterk om dagen.

Hypotese: Man får det man betaler for? Eller?

Her må jeg innrømme at jeg er ganske usikker. Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg har testet kameraer før – og at jeg har vært veldig fornøyd med et kamera fra Scoutguard. Derfor tenker jeg bruke bildene fra SG 550 MMS – 12 MB som referanse og måle mot et par rimeligere kamera man får kjøpt for ca 40% lavere pris. Jeg kjenner at det her blir veldig spennende å se. Både kvalitet på bildene – stabilitet – responstid og video egenskaper vil bli testet og dokumentert. Å spare en tusenlapp eller to per kamera er i alle fall fristende..

Abonnement – Hvorfor er alle kameraer kun klargjort for Telenor og Telia?

Mobilleverandører

Jeg regnet litt på det – og jeg kan spare betraktelig på datatrafikken ved å bytte leverandør på de kameraene jeg har ute i dag. Men er det vanskelig? For å få til dette må jeg inn og sette opp MMS/ GPRS innstillingene selv. Jeg tenkte påta meg å gå en runde for å finne det mest konkurransedyktige kontantkortet – og så vise dere hvordan man setter opp et viltkamera med disse. Her er det mye å spare for alle!

Testperiode – Starter så snart jeg rekker kjøre ut med de første kameraene!

Og i mellomtiden kommer jeg til å ta for meg forskjellige kontantkortabonnement og hvordan jeg finner at de er å sette opp. Det første kameraet er allerede satt opp og klart – og foreløpig så står et Viltkamera fra Nordic Outdoor med 12 Mb kamera – 2 veis SMS kommunikasjon – HD Video mm og sender fra en liten sti bak huset. Og lurer jeg på hvordan det ser ut der, så kan jeg til en forandring sende kameraet en sms – så svarer det med å ta og sende meg et bilde. Og hele greia ligger på et sted mellom halv pris og 40% under konkurrerende produkter på pris. Foreløpig fungerer det fint altså – så vil tiden vise hvordan det står seg mot de store leverandørene. Stay tuned!

Følg bloggen min!

Om du synes det jeg skriver er morsomt eller interessant, så er det enkleste å melde seg til listen over folk som får tilsendt hvert blogg innlegg på e-post. Til høyre i margen (pc) finnes det en liten, blå knapp hvor man kan bestille oppdateringer per e-post. Man kan når som helst melde seg av. Du kan også følge på Facebook og Instagram. Takk. /Bukkefall

7 kommentarer

 1. hva ble konklusjonen ?

  1. bukkefall

   Stort sett at ofte så får du det du betaler for. Billige kameraer fungerte greit, men hadde dårligere kvalitet på bildene og var vanskeligere å sette opp. De tok også flere tomme bilder enn dyrere kameraer gjorde, men altså; de fungerte helt greit. Når det kommer til kontakt kort, så har jeg etterhvert havnet på OneCall som det som er billigst i drift, men samtidig er relativt enkelt å sette opp.

 2. Hei , opplever du noen ganger at noen av dine kameraer tar bilder men slutter og sende mms/gprs .Selv har jeg et billigkamera(ebay) som gjør nettop det ,veldig avhengi av og ha nok spenning for og sende mms

 3. Michael

  Vil Scoutgard SG885MK-14mHd og Scoutgard SG550M-12mHD fungere i områder med bare 4G dekning .

  1. bukkefall

   Tipper det ?

 4. har en hc300m.den tar tomme bilder men nå sender den hvit bilde altså ingen bilde kjøpt på wish

  1. Torstein

   sjekk hastighet på minne kort, har opplevd det med class 10 kort i enkelte kamera, virker ok med class 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *