Om Bukkefall

Lokkejakt på bukk

Bukkefall er en norsk blogg om livet som  jeger, fisker og sanker. Jeg jakter rådyr, rev og annet småvilt i flere terreng på Østlandet, elg på Finnskogen og reiser 2-3 ganger i året til Sverige sammen med jaktlaget NSA, etablert i 2006. Jeg jakter også hjort i Kvinnherad. I Sverige jakter vi rådyr, villsvin og dåhjort. I løpet av ett normalt jaktår så har jeg også enkelte jaktturer til utlandet. I 2017 er det foreløpig planlagt Litauen, Skottland og Danmark. Ellers er jeg glad i å fiske – helst laks eller sjøørret, men ettersom jeg bor midt i makrellens mekka, så blir det også en del av dette om sommeren.

I bloggen vil du også innimellom treffe mine 2 barn – som begge er gode turkamerater og i ferd med å bli like glad i naturen som jeg er.

EN: Bukkefall is a Norwegian blog about my hunter, fisherman and gatherer lifestyle. 

9 viltkameraer med MMS funksjon gir et godt overblikk over 5 teiger på Østlandet og ofte vil du finne bilder fra disse her på bloggen. Om du ikke har anledning til å sette opp egne kameraer, så kan det være spennende å følge feeden på Instagram gjennom året.

Jeg deler gjerne erfaringer med jaktutstyr etter gjennomgående bruk, men her presiseres det at det er langt i fra noen profesjonell test som er gjennomført. Kun min egen mening, basert på de erfaringene jeg har. Del gjerne dine egne erfaringer med tilsvarende utstyr eller kom med tips til andre ting du tror vil fungere bedre.

Favorittvåpen // Favorite guns; Sauer 404 i Systemrifle i kaliber 6,5×55 og 7mm RemMag, med Leica Magnus og Leica Visus kikkert. Er også ganske begeistret for en 1938 Mauser M98 i kaliber 9,3 x 57 med Aimpoint Micro sikte som fungerer utmerket for raske skudd på kort hold.