Tips til hjortejakta – slik lokker du bukken

Lokkejakt etter brølende bukker er kanskje det tetteste man kommer på formel 1 jakt i Norge og for meg så fremstår det fortsatt i overkant krevende. Har prøvd flere ganger – uten at jeg helt har forstått hvorfor jeg ikke har lykkes helt. Jøss – har klart å få bukkene til å svare og jeg har da sett bukk, men har ikke fått dem inn på samme måte som man kan se på film eller lese om på nettet. Nå er jeg ikke født og oppvokst i en bratt vestlandsli der sola bare skinner mellom april og september heller, så kanskje er det ikke så rart…

Men i helgen så var jeg på jakt med en av Norges råeste lokkejegere. Joar Søhoel har jobbet med guiding på brølebukker i mange år og han delte villig av sine tips og råd. Om du er som meg og lurer litt på hvordan han får det til, så har jeg to tips til deg:

  1. Hør på episoden hans om hjortejakt på Jegerpodden. Det er episode nummer 24 som kom ut i høst og du finner den her.
  2. Se filmen hans «Jakten på Brølebukken» – det er uten sidestilling den suverent beste jaktfilmen jeg noen gang har sett. Der andre bruker noen dager i skogen med et halvgodt kamera, så har Joar brukt et profesjonelt produksjonsselskap, samlet materiell i flere år og laget et episk verk om hjortejakt. Filmen kjøper du på Vimeo. Den koster noen kroner, men bevaremegvel – det var den verdt. Traileren kan du se her:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *