Guide: Slik planlegger du en rimelig og vellykket jaktreise

Jakt i utlandet og jaktreiser

For mange jegere er en jaktreiser eller det å jakte i utlandet i seg en stor drøm. Enten du planlegger å jakte dåhjort i Sverige, rådyr i Polen, villsvin i Ungarn eller Kudu i Afrika, så er det en del ting man bør tenke på før man legger ut på tur. Jeg har savnet siden med de beste tipsene på nettet, så tenkte forsøke samle litt informasjon om jakt i utlandet her. I denne guiden til utenlandsjakt tenkte jeg altså dele noen av de erfaringene jeg har gjort meg på mine jaktturer – og så hører jeg gjerne deres erfaringer, tips og forbedringsforslag i kommentar feltet nedenfor, så skal jeg oppdater guiden løpende.  Vi ønsker vel alle å få best mulig jakt, uten at det behøver koste skjorta.

Det er en lang artikkel, hvor du kan lese om:

 • Planlegging av en jakttur
 • Forskjellige destinasjoner for jaktreiser
 • Valg av reiseform og forskjellige arrangører av jaktreiser
 • Valg av kaliber og ammunisjon for jakt på storvilt
 • Hvordan man planlegger og gjennomfører en reise med våpen
 • Utstopping og taxidermi – hvordan velge det beste alternativet for deg
 • Se et knippe utvalgte reisebrev over destinasjoner og jaktreiser jeg vet er bra

Jakt i Tyskland med Sauer 404
Når du er på jakt i utlandet, så er det helt andre regler og tradisjoner å forholde seg til enn i Norge

Jakt i utlandet er annerledes enn jakt i Norge

Så fort man krysser grensen med våpen, så er det en del ting man bør være oppmerksom på. Når man kommer frem så møter man en annen kultur og ofte gjelder det et annet regelverk enn i Norge. Der du hjemme i Norge kan se ut av vinduet, se hvordan været er den dagen du skal jakte og i verste fall kjøre hjem og hente ting du har glemt, så må en jakt i utlandet planlegges godt for at den skal bli en suksess. Det er smart å starte forberedelsene i god tid, så slipper du utfordringer med manglende papirer, vaksiner som ikke er i orden eller forsikringer som mangler. Lag deg tidlig en sjekkliste og en pakkeliste. Det krever altså en del mer planlegging å jakte i Litauen kontra å jakte elg hjemme på berget, men om du leser videre, så er du på god vei til din neste jaktreise.

Hva og hvor vil du jakte?

Man behøver nødvendigvis ikke dra så langt for å få en positiv opplevelse med jakt i utlandet. For meg har det lenge vært nok å jakte i Sverige og det er egentlig kun de siste par årene at jeg har fått øynene opp for alt man kan oppleve om man er villig til å reise litt – og om man er villig til å ta noe av jobben med å planlegge selv, så behøver det heller ikke være særlig dyrt.

Jakt i Sverige

Siden 2006 har jeg hatt 2-3 turer til Sverige på jakt hvert år. Skal du jakte i Sverige, så finnes det flere rimelige alternativer på både hittajakt.se og på jaktformedlingen.se . Jeg kan også anbefale både Boo Egendom eller Koberg Slott. Er du ute etter et eventyr i verdensklasse og har ett romslig budsjett, så kan du ta en titt på sidene til min venn Tommy Holmberg, nordguide.se, som arrangerer helt fantastiske jaktreiser nord i Sverige.  I Sverige kan man relativt enkelt finne jakt på elg, bjørn, kronhjort, dåhjort, rådyr, villsvin, skogsfugl og rype.

jakt i sverige
Sverige byr på mye av det samme viltet som i Norge, men også veldig god villsvin og dåhjort jakt flere steder

Sverige har litt annerledes jakttider enn i Norge, slik at ved å planlegge litt, så kan man ganske enkelt få utvidet jaktsesongen. Det er også åpent for eksempelvis romjulsjakt i Sverige. Husk at våpen må tolles inn og at det gjelder særskilte regler for lyddemper i Sverige.

Jakt i Danmark

Det er ikke så mange nordmenn som jakter i Danmark, men om du er som meg, og ikke helt klarer vente på at bukkejakta skal komme i gang i Norge, så er Danmark et godt alternativ. Bukkejakt i mai er noe helt spesielt og noe jeg tenker alle ivrige bukkejegere bør unne seg fra tid til annet. Det tar litt tid å få ordnet jaktlisens, så start planleggingen tidlig.

bukkejakt i danmark rådyr
I Danmark åpner bukkejakten etter rådyr allerede i mai

Jakt i Tyskland

Tyskland har noen fantastiske tradisjoner for jakt. Om du er så heldig at du får muligheten til å bli med på en tradisjonell, tysk drivjakt, så anbefaler jeg deg absolutt å ta turen. I Tyskland har man lange tradisjoner med jakten og det er godt arrangert. På morgenen kan du forvente oppstilling, tradisjonelle jakthorn og fanfarer – og etter jakten er den obligatoriske viltparaden. Jakt er en relativt eksklusiv hobby i Tyskland. Husk å søke tidlig om Jagtschein, eller tysk jaktlisens. Det kreves både bilde, forsikringspapirer på tysk, kopi av våpenkort, norsk jaktlisens og godkjent skyteprøve.

drivjakt i tyskland med rådyr hjort og villsvin
Tyskland byr ofte på mye vilt – her skjøt vi i underkant av 60 rådyr, 9 hjort og en rekke villlsvin.

Jakt i Øst Europa

Store deler av Øst Europa er enkelt tilgjengelig med tanke på jaktreiser – og det behøver absolutt ikke koste en formue. Her kan du jakte på store bestander av hjortevilt og villsvin og det er ikke lengre unna enn at det passer fint med en langhelg. Prisene varierer veldig, så jeg anbefaler deg å sette deg godt inn i hva som gjelder for ditt valg. Et godt sted å orientere seg om de mulighetene som finnes er den danske jaktportalen Rainsford Hunting. Vi er etter hvert ganske mange jegere som har brukt Rainsford for å komme i direkte kontakt med tilbyderen og på den måten sparer man en del kroner.

Jakt i Afrika

Jeg var på min første jaktreise i Afrika i april 2018. Jeg hadde vært en del i Sør Afrika tidligere – også på safari, men hadde ikke jaktet der nede. Med på turen hadde jeg fire venner med god erfaring fra jakt i Afrika fra tidligere – så selv om det var første gang jeg dro dit, så hadde jeg god oversikt over hva vi måtte tenke på og planlegge for. Etter samtale med de som har besøkt Woodlands Safari tidligere, så var vår konklusjon at vi går i direkte dialog med den lokale «outfitteren» og setter sammen et tilbud som passer vår lommebok og vårt ambisjonsnivå.

LES MERE: Guide til Jakt i Afrika

Woodland Safari leier jakt av Mankazana i Sør Afrika
Å jakte i Afrika er en drøm for mange jegere. Med Keith Gradwell fra Woodlands Safari har vi funnet frem til et fantastisk område på the «Eastern Cape»

Vi brukte igjen Rainsford Hunting som utgangspunkt og etter mye research, så valgte vi å gå i dialog med Keith Gradwell, som driver Woodlands Safari. Du kan lese mer om hvordan vi gikk frem for å finne og kvalitetssikre Woodlands Safari i denne artikkelen jeg skrev tidligere. Keith har hjulpet oss gjennom hele prosessen og vært rask til å tilpasse oppholdet til våre ønsker og både reisen og oppholdet var en knallsuksess. Vi laget en kort film fra de første tre dagene av reisen som du kan se her:

Hva slags klær trenger man på jakt i Afrika?

Sør Afrika har en veldig annerledes natur enn Europa og det er mange ting man bør tenke på før man pakker sekken når man skal på safari eller jaktreise til Sør Afrika, Namibia, Zimbabwe, Zambia eller Botswana. I skrivende stund har jeg selv ikke jaktet i Sør Afrika, men jeg har vært på Safari der et par ganger, så naturen er jeg godt kjent med. For å sikre at jeg ikke glemmer noe, så tok jeg turen opp til mine venner Trond og Robert, som begge har jaktet mye i Afrika og sammen har vi startet på en pakkeliste for safarijakt og jaktreiser. Her vil vi gå inn på både hva slags jaktstøvler man trenger og hvordan man bør kle seg når man er på jakt i Sør Afrika.

LES HER: PAKKELISTE FOR JAKT I AFRIKA

Jakt i Canada og Russland

Jeg har mange venner som har jaktet både i Canada og i Russland. Har inntrykk av at de som har valgt Kamchatka er de som har fått mest igjen for oppholdet, men ettersom jeg ikke har vært der selv, så skal jeg være forsiktig med å gi noen råd. Kanskje er det noen av dere som har synspunkter rundt hva man bør tenke på når man planlegger jakt i Canada eller Kamchatka? Hvor er det best å dra? Hva må man tenke på? Jeg var invitert på bjørnejakt i Nord Amerika i fjor, men dessverre passet det ikke. Får bli en annen gang!

Legg igjen noen tips i kommentar feltet – det står definitivt på min «bucket list» og det er sikkert mange andre som lurer, så har du vært der; hjelp meg gjøre denne artikkelen bedre.

Slik planlegger du jaktreisen

Når du har valgt hva du vil jakte og hvor du skal reise, så blir neste spørsmål hvordan du skal komme deg dit og hvilken tilbyder du skal velge.

Vi har både gode og mindre gode opplevelser fra jakt i utlandet og en viktig lærdom for meg har vært å bruke god tid på forhånd på å sjekke hva som venter meg og avstemme forventningene med den lokale tilbyderen. Å ta noen valg basert på den informasjonen som ligger tilgjengelig på siden til tilbyderen alene kan være vanskelig, så jeg anbefaler deg sterkt å bruke litt tid på å sjekke litt selv, snakk med tilbyder, ta kontakt og sjekk med tidligere kunder og ikke minst; vær tydelig på hva du forventer.

Eksempelvis, når jeg planla jaktreisen til Afrika, så var det viktig for meg at;

 • Jakten primært sett foregår til fots. Jeg ønsker ikke tilbringe store deler av dagen bakpå et lasteplan.
 • Jeg ønsker heller ikke bli kjørt rundt fra område til område. Dessverre er mange av de billigste jaktreisene som tilbys av typen der man tilbringer store deler av tiden bakpå en pickup og blir kjørt fra område til område. Har flere venner som har vært i Afrika tidligere på billige pakkereiser og de har kjørt mer bil enn de jaktet. Jeg har brukt mitt uvanlig store nettverk til å sjekke opp Keith Gradwell (outfitter), selskapet hans Woodlands Safari og området vi skal jakte nøye, så jeg er rimelig sikker på at det ikke skjer med meg. En av fordelene med å ha 40.000 følgere i sosiale medier er at jeg fikk en kar i Sør Afrika til å besiktige fire forskjellige områder for meg før jeg gjorde mitt endelige valg – og jeg har snakket med tre jegere som har vært der tidligere. Fant en kar i USA og sporet opp et par dansker.
 • Jeg må være trygg på at området jeg skal jakte på er så stort at jeg ikke føler at jeg jakter i et hegn. Her hjemme bor og jakter jeg på en øy som heter Kråkerøy. Øya er på 20 kvadratkilometer – og jeg har aldri opplevd det som «begrensende». Hegnet vi skal jakte på i Afrika er 320 kvadratkilometer, så det burde ikke være et problem og jeg tviler på at jeg kommer til å se et gjerde.
 • Jeg vil ha full oversikt på forhånd over hvilke arter som kan jaktes i området – og jeg må vite at alle de artene jeg har bestemt meg for å jakte på finnes der. Er det få arter tilgjengelig, så kan det være et tegn på at hegnet har begrenset størrelse.
 • Jeg vil vite hva det koster på forhånd og jeg vil ha friheten til å styre selv der nede hva jeg vil jakte. Derfor har jeg fått oversendt en prisliste direkte fra farmen og vi betaler en ganske fair pris per dyr. Et par eksempler på trofeer (danske kroner)
  • Blesbok, 1500
  • Impala, 2000
  • Springbok, 1700
  • Warthog, 1300
  • Kudu, 8000 dkk
  • «Non-trophy» dyr kan også jaktes til en vesentlig lavere pris.

LES MER (egen lenke): SLIK PLANLEGGER JEG JAKTREISEN TIL SØR AFRIKA

En Kudu står høyt oppe på ønskelisten til de fleste som jakter i Afrika. Her er Frederik Bulow med en Kudu fra Woodlands Safari på en tidligere tur.

Som dere forstår så har jeg sjekket opp ganske mye på forhånd – alt for å redusere risikoen for at oppholdet ikke skal svare til forventningene. Dette gir selvfølgelig ingen garanti, men jeg er rimelig trygg på at jeg er på trygg is. Skal holde dere oppdatert når jeg kommer hjem.

Valg av turoperatør eller jaktreiseselskap

Enten så velger du å arrangere reisen selv, eller så overlater du alt til en turoperatør eller et jaktreiseselskap. Jeg har faktisk aldri dratt med et reiseselskap, så jeg kan ikke dele så mange egne erfaringer med dette, men jeg har en del venner som har reist mye og kanskje kan dere også hjelpe meg med tips i kommentar feltet?

Arrangere jaktreise selv? Sjekk ut Rainsford Hunting

Som nevnt så pleier jeg å arrangere jaktreisene mine selv. Det sparer meg ganske mye penger og jeg får akkurat det opplegget jeg er ute etter. Jeg står også helt fritt i forhold til hvem jeg vil dra på tur sammen med – og når jeg vil dra. Jeg har tidligere søkt mye rundt på utenlandske forum og forsøkt navigere jungelen av muligheter – eller jeg har brukt kontaktnettverket mitt, men etter at jeg fikk anbefalt den danske jaktportalen Rainsford Hunting for en tid tilbake, så har dette blitt mye enklere. Så om du er ute etter en billig jaktreise eller er opptatt av å få skreddersydd en reise, uten at det koster skjorta, så kan dette være et godt alternativ.

Rainsford sitter i dag på verdens største nettverk av tilbydere og de er flinke til å svare på spørsmål underveis. Anbefales.

Jaktreiseselskap

Det finnes en rekke forskjellige turoperatører. Jeg har som nevnt ikke prøvd noen av dem, men fra andre har jeg skjønt at det er en nær sammenheng mellom pris og kvalitet. Østbyes jaktreiser vet jeg at mange har hatt gode erfaringer med, så den kan trygt anbefales. Min gode venn Trond har blant annet hatt noen fantastiske jakter med dem etter både Hjort og Bjørn.

Det hadde vært interessant om noen med erfaringer fra de andre store turoperatørene kunne komme med litt tips – og tar jeg en tur med noen av de, så lover jeg skrive om oppholdet og gi dere mine erfaringer.

Uansett, vurderer du en jaktreise hvor alt er arrangert, så kan du sjekke ut  XXL Adventures, Mylla Jaktreiser, Opplev Verden og sikkert mange flere, men sjekk alltid hva slags erfaringer tidligere jegere har hatt med både turoperatøren og destinasjonen. Det er mye «billig» jakt der ute av varierende kvalitet. Kjipt om drømmereisen blir en eneste stor skuffelse.

Vær varsom med jakt som selges til fastpris dersom du ønsker store trofeer

Mange selger ferdige pakkereiser hvor det ikke tilkommer noen ekstra kostnader for trofeer og andre reklamerer sågar med fri avskytning på bukker. Om målet ditt er å komme hjem med et drømmetrofé, så er det verdt å vurdere om motivasjonen til guidene stiger ved å sørge for at du kommer hjem med dette trofeet – eller om de vil være bedre tjent med å få deg til å ta ut bukker med mindre gode gener og kanskje ikke ta deg til de beste terrengene. Jakt er business – og så lenge noen vil betale for å få skuddsjanser på store trofeer, så kan man med rimelig stor sikkerhet anta at de som leier ut bukkejakt i eksempelvis Polen tar hensyn til det. Jeg ville altså vært forsiktig med å dra på en tur hvor «3 bukker uansett størrelse» er inkludert til en lav fastpris – i alle fall om målet mitt var å komme hjem med 3 gullbukker. Som ellers så handler det altså om å forventningsavklaring og være åpen om hva man forventer – og sikre at dette matcher det man har bestilt.

Jakt er jakt – ingen garantier noen steder

Selv om man har gjort jobben sin, sjekket referanser og avklart forventingene med de du leier jakt av, så er det aldri noen garanti for at man lykkes med å felle drømmetrofeet. På samme måte som når du jakter i Norge, så kan man oppleve at det svinger fra en tur ut i terrenget til den neste. Så også på jaktreise.

Valg av kaliber og kule

Det er ikke alle kaliber som egner seg like godt for all type jakt. Eksempelvis er mye av viltet i Afrika ganske hardskutt og skal du jakte bjørn, så er det viktig at viltet faller raskt. Mitt beste råd er egentlig å være åpen med den lokale outfitteren om hva du ønsker jakte og sjekke både deres og andres erfaringer.

Om jeg har ett favoritt kaliber jeg ofte tyr til i utlandet, så er det 7 mm Remington Magnum. Det er et relativt kraftig kaliber og det har en flat kulebane. Bruk noen kroner på gode kuler – husk at ofte må du betale for påskutt vilt og da er det dumt om ting ikke går helt som planlagt fordi du skulle spare noen kroner på kula. Jeg har god erfaring med Hornady ELD-X, Nosler Accubond, Swift A-Frame og Lapua Mega.

Innskyting av rifle
Min Sauer 404 er med meg over alt hvor jeg jakter. På jakt etter storvilt er det som regel kaliber 7 mm Remington Magnum som brukes

For å ikke risikere problemer på flyplassen og i tollen, så er det lurt å oppbevare ammunisjon i original emballasje. Den skal vel også oppbevares i en låst eske, men sjekk hjemmesidene til flyselskapene. Vi har opplevd mye rart på flyplassen. Selv om jeg lader selv, så har jeg fått tak i et par originale esker jeg fyller opp med hjemmelagde agurker før jeg drar. Har ikke opplevd at tollerne åpner eskene og sjekker om logo på hylsene matcher logo på esken..

Reise med våpen

Når du skal reise med våpen, så er det viktig å tenke på at våpenet blir utsatt for ganske rough behandling på flyplassen. Jeg anbefaler sterkt at du bruker en pelicase. Der ligger våpenet ekstremt godt beskyttet og du slipper bekymre deg for at det skal bli skadet. Se hvordan i denne videoen.

Husk at mange land krever at du kan vise frem en invitasjon til stedet du skal jakte og eventuelt betalt jaktlisens, våpenkort og eventuelt våpenpass om det er i Europa. Sett av god tid på flyplassen dersom du skal mellomlande. Våpen sendes som spesialbagasje og enkelte steder må du forvente å bli fulgt av bevæpnet politi på flyplassen i forbindelse med inn/ utsjekk av våpenkoffert og inn/ut fortolling av våpen. Sjekk grundig hva regelverket sier der du skal jakte.

Når det kommer til valg av flyselskap, så pass på at du velger et selskap som lar deg reise med våpen. De siste årene har det kommet en del innstramminger og ikke alle er like happy for å ha våpen om bord. Normalt sett skal ammunisjon pakkes i en låst kasse for seg (legg den i bag’en ) og sluttstykket skal ikke sendes sammen med våpenet. Flyselskapet kan sikkert opplyse deg mer om hva som gjelder. Regelen rundt ammunisjon på fly er at den også skal være i original emballasje, så dersom du som meg er hjemmelader, så er det greit å skaffe seg noen tomme patronesker på forhånd.

Når du bestiller flybillett, så legg inn god tid til transfer om du skal fly videre innenlands. De to timene som kreves av flyselskapene (eller enda mindre), tar ikke hensyn til at du treffer på en toller som ikke nødvendigvis har lyst til å hjelpe deg – ei heller at det står en del andre jegere med samme utfordring som deg.

Vår erfaring er forøvrig at det er greit å styre unna i alle fall British Airways om man reiser med våpen.

Trofeer og utstopping

Det er stor forskjell på kvaliteten på utstoppede dyr. Noen Taxidermister er veldig dyktige, mens andre leverer resultater på nivå med en som har tatt en ukes brevkurs og laga seg en fin hjemmeside. Husk at på Internett, så er det lett å fremstå mer kunnskapsrik enn man er. «Alle» kan legge ut noen fine bilder og hevde at arbeidet er utført av dem. Det er også store kostnadsforskjeller og mange forskjellige prismodeller.

Litt avhengig av hvor man jakter, så er det flere alternativer man kan vurdere. Noen synes det beste er å foreta utstoppingen hjemme i Norge og ber bare om å få klargjort skinn og trofeer for transport hjem, mens andre ønsker hele jobben gjort i utlandet for å spare noen kroner. Hva du velger blir litt opp til deg, men gjør du jobben ute; sjekk referanser først og sørg for at du forstår betalingsmodellen. Jeg har gjort begge deler og det flotteste arbeidet jeg har sett, er av Øyvind Ness i Trøgstad. Det tar litt tid å få jobben gjort der, men du verden så dyktig han er. Nedenfor er det bilder av en Waterbuck og en Kudu som Øyvind har stoppet ut.

Når jeg nå drar til Afrika, så har jeg en tre fire alternativer jeg vurderer, men har ikke bestemt meg enda. Tips til gode taxidermister ved «the Eastern Cape» mottas med takk.

Ett tips som uansett er smart, er å samle forsendelsen av trofeer hjem til Norge i en felles forsendelse for hele gjengen. Har du muligheten, så sett et firma som mottaker. Da blir det som regel billigst.

Anbefalte jaktreiser og noen reisebrev fra utlandet

Jakt med Woodlands Safari ved «the Eastern Cape» i Sør Afrika – via Rainsford Hunting

Via Rainsford Hunting har jeg sporet opp Keith Gradwell som driver Woodlands Safari, som jeg har veldig gode referanser på til å hjelpe meg arrangere en drømmejakt i Afrika. Keith har jobbet med skandinaviske jegere siden 2005 og jeg har vært i kontakt med mange som har jaktet med ham tidligere. Forberedelsene er godt i gang og du kan lese mer om dem her. Mer informasjon fra reisen, oppholdet og jakten kommer på et senere tidspunkt, men sammen med Keith har vi funnet frem til et område jeg fikk gode referanser på.

Her er en av flere referansesjekker fra tidligere besøkende som jeg sporet opp via Facebook:

Området er ikke snakk om kun en farm. Totalt er det fire farmer. 3 av farmene grenser nesten hverandre og han har tilgang på flere hundre tusen mål å jakte på. Gode bestand av alle de sør afrikanske antiloper. Har vært der 5 ganger og har vært mere enn godt fornøyd. Siste tur var i fjor vinter. Hadde med meg eldstejenta hadde sin jegerdebut. Hun skjøt blesbok, vortesvin, springbok og sebra. Sjøl skjøt jeg en duiker, en mountain reedbuck og en stenbok. Terrenget er ekstremt variert, Fra nesten flate åpne savanner til tett bush og fjell, dette er perfekte habitat for alle de forskjellige dyra i området. Vertskapet er veldig bra og kokka Thelma er magisk på kjøkkenet. Du har VIRKELIG noe å se fram til !! De har 3 camper, hvor en ligger langt fra allfarvei og er en opplevelse i seg selv. Der går vortesvina og drikker fra svømmebassenget ! Det finnes også et flott felt med hulemalerier ovenfor lodgen. Den minste er en litt primitiv camp som ligger blant noen digre klipper ved elva. Lydene fra elva nattestid er helt utrolig. Jeg har reist en del og jakta, men vender alltid tilbake hit for den gode opplevelsen. Håper du har satt av nok tid. Personlig gidder jeg ikke reise 10000km for mindre enn 10 dager. Da har en god tid og en har ikke stress med at man snart skal hjem. Vet ikke hva du skal jakte, men ta ting med ro, hvis du misser en skuddsjanse får du en ny i løpet av et par timer. Eneste dyret jeg har opplevd som noe lunefullt er Kudu. Første gangen jeg var der var kudu nr1 på lista. Fikk ingen sjanse, men har senere tatt 2. Gled deg og er ikke rent lite misunnelig. Hilsen NN,

For jakten med Woddlands Safari, så betaler vi 8100 danske kroner, som inkluderer 7 dagers opphold og 5 dager jakt. Vi kan velge mellom å kjøpe noen «pakker» med dyr – eller jakte fra en hyggelig prisliste der nede. Jeg har valgt å heller jakte på prisliste, så står jeg litt friere til å gjøre som jeg vil der nede og ta de sjansene som byr seg.

Drivjakt etter hjort og villsvin i Tyskland – Brandenburg området

Tyskland er som nevnt et fantastisk land og i høst var jeg så heldig at jeg fikk lov til å jakte i Tyskland med Mikael Tham, Jørund Lien, Siv Karin Ravndal, Anette Dahl og mange andre kule folk. Den største jobben var å få på plass papirene på forhånd, mens når vi først landet i Tyskland, så gikk alt på skinner. Vi jaktet i Brandenburger området litt øst for Berlin, med en ekstremt stor vilttetthet. Les mer om denne reisen her.

Bukkefall tester Sauer 404 Ergo heat på hjort
På hjortejakt i Tyskland

Bukkejakt i Lituaen

Litauen byr på fantastisk jakt etter rådyr. Faunaen må være tett på ideell og rådyrstammen er godt forvaltet. Det er ikke så mange som jakter rådyr der borte, så det er lett å finne noen fantastiske trofeer og prisen er overkommelig. Da vi var der sist, endte vi opp med 26 flotte rådyrbukker på noen dagers jakt. Slett ikke hverdagskost!

Bukkejakt på rådyr
Bukkejakt på rådyr byr på fantastiske opplevelser og man må ikke bruke lokk. Her fra en tidligere pyrch jakt med venner i Lituaen

Bukkejakt i Danmark

Bukkejakt rådyr danmark mai
Å jakte rådyr i mai er en helt spesiell opplevelse som heller ikke behøver koste all verden

I 2017 var jeg så heldig at jeg fikk muligheten til å jakte rådyrbukk i Danmark i mai. Fantastisk måte å starte sesongen på og noe jeg absolutt kunne tenke meg å legge inn som en fast aktivitet. Den største bøygen er egentlig å få på plass dansk Jakttegn, hvilket viste seg å være en kronglete affære. Les reisebrev fra Bukkejakt i Danmark her.

Sikahjort i Irland – via Rainsford Hunting

Denne har jeg ikke prøvd selv, men jeg kjenner nå 3 grupper som har booket jakt etter Sika Hjort med Irish Safari’s – og som alle tre har vært ekstremt fornøyd. Av de mer kjente norske jegerne var vel også Siv Karin Ravndal der borte for et par måneder siden – og så vidt jeg vet har hun booket seg en ny tur neste år. Vet at Härkila teamet også drar dit med jevne mellomrom. Aleksandra Hellstrøm skrev nylig ett reisebrev som beskriver oppholdet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *