Unngå myggnetting på jakta – få en myggfri post med Thermacell

Mygg og knott kan i perioder drive meg gal. Jeg har tidligere smurt meg inn med en halv flaske myggmiddel og brukt myggnetting over capsen, uten at jeg med det har fjernet problemet. Hjortelus har også vært et problem. Å sitte dørgende stille, mens alle instinkter i kroppen skriker etter å vifte vekk myggen, krever sin mann og følger du instinktene og vifter, så kan du banne på at bukken ser det. Myggplagen nådde nye høyder under bukkejakta i Litauen i juni, men når nøden er størst, er hjelpen nærmest. Et par av gutta (Asbjørn og Morten) hadde med seg en Thermacell fra Norge og der vi andre holdt på å besvime av blodmangel, smilte de hele veien til blodbanken. Jeg måtte teste…

Myggplager på jakt

At vi jegere prøver det meste når det kommer til å fjerne mygg er det ikke tvil om. Det handler tross alt ofte om å sitte stille. Lenge. Viltet har kanskje ikke så godt fargesyn, men det er ekstremt god på å oppfatte bevegelser. Dessuten er det direkte utrivelig å sitte ute når det vrimler av mygg og knott. Så for å gjøre min favoritt hobby en tanke triveligere, tok jeg kontakt med importøren av Thermacell i Norge og ba om å få tilsendt et prøveprodukt. De var positive til å la meg teste produktet og håpet om en myggfri sone på høstjakta steg. Tenker at kanskje andre enn meg sliter med myggen og heller ikke har oppdaget trikset til Asbjørn og Morten, så her kommer mine erfaringer med dette produktet.

Slik virker Thermacell myggjager

Thermacell er et lite, håndholdt apparat hvor en matte med innsektsmiddel (alletrin) stikkes inn i en rist og varmes sakte opp av et indre gassbluss. Mens myggjageren er tent, så omdannes myggmiddelet i matten om til en gass. Gassen er giftig for knott og mygg, mens den er ufarlig for mennesker. En matte varer i omtrent fire timer og det er enkelt å skifte den ut dersom du skal jakte lengre. Hver matte kommer i en liten, forseglet forpakning det er enkelt å ha i lomma.

Inne i myggjageren, så sitter det en bitteliten gassbeholder. Denne har nok gass til å varme opp innsektsmiddelet i omtrent 12 timer, så denne bør du ikke tenkte på å skifte på en dag på jakt. Gassen holder myggen vekk i et akkurat stort nok område til at livet er verdt å leve – også på de verste dagene.

Praktisk bruk på jakt

Jeg opplever at det mest praktiske er å tenne myggjageren på vei ut til post, så slipper jeg lyden av tenneren på vei inn. Ikke det at lyden er særlig høy, men jeg har tro på å være så stille som overhodet mulig når jeg er på jakt. På modellen MR450 følger det med et belteklips og det er trygt å bære den mens den er tent.

Når jeg kommer frem til posten hvor jeg enten skal lokke eller vente på at bikkja driver viltet frem mot postene, så legger jeg myggjageren på bakken ved siden av meg. Er det litt vind, så legger jeg den mellom meg og vinden, slik at gassen beskytter hele meg. Apparatet skaper en liten «boble» hvor det er vesentlig mindre mygg og knott – og det kan få lov til å ligge i ro de neste fire timene, mens jeg holder fokus på jakta. Dersom jeg skal jakte fra tårn, så legger eller henger jeg den i nærheten av føttene mine. Lett altså.

Thermacell myggjager holder myggen vekk
Det er ganske behagelig å kunne sitte rolig og fokusere på jakten isteden for å irritere seg over myggen. Åpen skjorte og uten myggnetting er den nye trenden i bukkejakta.

Hva med hjortelus?

Høysesongen for hjortelus er ikke i gang her nede i Østfold enda, men fra andre så har jeg hørt at den også virker effektivt mot disse. Det skal bli spennende å se de neste ukene ettersom plagen tiltar. Du kan lese andres erfaringer med Thermacell mot hjortelus her.

Test Thermacell myggjager – virker det slik de lover?

Nå har jeg brukt den på revejakta i Juli og jeg har brukt den mens jeg har jobbet ute med det nye tårnet og foreløpig (bank i bordet), så har jeg ikke fått et eneste myggestikk. Det skal sies at jeg også har brukt en myggstift (sånn bare for å være 100% sikker..), men forskjellen med og uten Thermacell er stor. Jeg behøver ikke lengre å irritere meg og vifte vekk mygg. For oss jegere, så opplever jeg altså at produktet leverer på tre områder:

  • Du unngår stikk fra mygg og knott
  • Jakta blir mer effektiv når du klarer å sitte stille
  • Det er veldig mye hyggeligere i skogen når du ikke sitter i en sky av knott

Det finnes flere forskjellige varianter av produktet. Den mest eksklusive er gummibelagt og med belteklips og er nok den jeg vil anbefale til jakt, men det kommer også en hardplast versjon dersom budsjettet er viktigst – eller du kan få den formet som en liten lykt som lyser opp teltplassen på reinsjakta. Alle modellene har den samme effekten, er lydløse og luktfrie.

Jeg våger meg altså på å anbefale deg produktet. Det koster ikke mange kronene og det gjør jaktopplevelsen vesentlig bedre. Jeg fikk rådet av Morten og Asbjørn, jeg ba om å få teste det og her er min ærlige tilbakemelding og mitt råd til deg: dette er verdt noen få hundrelapper.

Produktet er enkelt å bestille i nettbutikken til Noragent, det kommer med 100% fornøyd garanti og leveres normalt sett i løpet av noen få dager. I tillegg finnes det hos de aller fleste forhandlere som har jakt- og friluftsutstyr.

Myggfri post på jakt
Bukkejakt i indre Østfold – fortsatt uten å slite med myggen. Jeg er frelst.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *