Så enkelt kan du bygge ett jakttårn i tre hjemme og ferdigmontere i skogen

Alt blir litt enklere når man står hjemme med tilgang til godt verktøy, så i dag bestemte vi oss for å lage ett jakttårn i tre i moduler og ta sluttmonteringen i skogen. At vi har laget tårnet i deler gjør det også enklere å flytte det dersom man etter en tids bruk oppdager at det står litt feil. Som vanlig delte jeg noen bilder på Instagram og jeg har fått mange spørsmål om hvordan vi laget det, så tenkte dele en enkel skisse. Høyde og smådetaljene fikser dere selv, men for alle praktiske formål; slik kan du altså bygge ett jakttårn selv. Alt materialet vi brukte i jakttårnet er trykkimpregnert tre. Anyway; her er en røff tegning på tårnet.

Plattingen på tårnet

Vi startet med å lage en ramme av 2’’x 3’’ på 1 meter x 1 meter. På denne la vi kraftige terrassebord. Meningen er at jakttårnet skal vare lenge, så da er det ikke noe poeng å spare de siste kronene på dårlige materialer. Da tårnet var ferdig oppdaget vi at 1 x 1 meter var i knappeste laget, så neste tårn kommer vi til å justere plattingen opp til 110 x 110 cm.

 Sidene og høyden på jakttårnet

Sidene er laget av 2’’ x 3’’ – ca 3,2 meter total lengde. Her kan du jo justere ettersom du har behov. På «baksiden» – altså den siden som vender inn under tårnet, så lasket vi på noe kapp fra beina som plattingen kan legges oppå. På tegningen ser det ut som om de ligger på innerkant – men de ligger altså på baksiden. Rammen ble stivet av med ett kryss av terrasseord. Over plattingene ligger det 2 x rekkverk. Det nederste holder også en benk som ligger tvers over på samme del på motsatt side. Benken sklir fritt sideveis på denne, slik at man lett kan justere sittestillingen.

Stige og støtte på motsatt side

På den siden vi skal klatre opp, så laget vi en stige. Ett kraftig terrassebord i midten – og terrassebord med ca 35 cm steghøyde hele veien opp. På motsatt side holdes tårnet stabilt av ett bord på skrå.

tegninger på jakttårn
Her ser du hvordan vi enkelt laget ett jakttårn i deler – som senere vil bli satt sammen i terrenget

Tilpassning av rekkverk

Tenk på at du skal kunne skyte nedover når du sitter i ett jakttårn – så det er viktig at ikke den øverste karmen på tårnet blir for høyt. Det er lettere å krumme ryggen for å skyte langt – kontra hva det er å halvveis stå for å kunne ta korte skudd. Høyden på benken er behagelig å ha rundt 43 cm – så da kan du jo selv prøve hvilken høyde du får rifla i for å kunne skyte på skrå litt nedover.

/ @bukkefall@nordicstalker@tor_eugen

Montere benk i jakttårn
Marius monterer benken som kan justeres på tvers i tårnet
rekkverk på jakttårn
Trond – aka @nordicstalker, setter på rekkverket
montering av jakttårn
Tor Eugen gjør klar sidene på jakttårnet
Jakttårn i deler
Modulene er klare for å settes ut i jaktterrenget

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *