4 Tips for Bedre Viltkamera Bilder

Om du vil ta bra bilder med ett viltkamera, så har jeg noen enkle tips som garantert vil gi deg bedre bilder neste gang du leser av minnebrikken.

  1. Plasser kameraet ditt mot nord eller sør

Før du setter ut viltkameraet, ta frem kompasset og finn nord eller sør. Så plasser du kameraet slik at det peker enten mot nord – eller mot sør. Da unngår man at bildet blir feil eksponert eller utvasket ved soloppgang eller solnedgang. Merk at om vinteren, så kan det være greit å ha det peke i en mer sydlig retning ettersom solen følge ren lavere bane.

  1. Fjern kvister, gress og annet rot

Ting som beveger seg når det blåser i viltkamera kan føre til at kameraet tar mange tomme bilder. Kvister, gress osv kan også forstyrre blitsen og gjøre at bilder tatt om natta ikke blir særlig mye å spare på. Bruk et par minutter med kniven til å fjerne litt vegetasjon, så er mye gjort.

Lurer du på hvordan du tar bedre vare på viltkameraet ditt, så har jeg for øvrig skrevet en blogg om dette tidligere. Valg og montering av viltkamera

  1. La viltet bevege seg inn i bildet

Etter en stund vil du merke at viltet oftest kommer fra samme retning. Hadde du flaks da du satt ut kameraet, så har du nå mange fine bilder å glede deg over. Satt du viltkameraet feilvendt derimot, så har du nå veldig mange rumper og ragg på kameraet. Er dette tilfellet, så er det bare en ting å gjøre; flytt kamera. Ett viltkamera skal plasseres slik at viltet går inn i bildet. Det gir sensoren tid til å aktivere seg og du vil få mange flere fine bilder.

Viltkamera bilde rådyrbukk
På dette kamera kom dyrene til stadig «bakfra»
  1. Tenk på avstand til viltet – du skal ganske tett på

Dersom du setter ett viltkamera på ett ganske åpent område og gjerne langt i fra en saltstein eller et tråkk, så vil du oppleve at det tar bilder litt for tidlig. Viltet er «langt bak» eller «ute i kanten» av bildet. Det kan også være vanskelig å se detaljene på bukken. Et godt viltkamera har en rask responstid og kan settes opp slik at det gir gode nærbilder av viltet. Uten å ha målt, så tipper jeg at mine står omtrent 3 meter fra der jeg forventer viltet vil komme.

Du kan gjerne lese mer om hvordan jeg plasserer saltstein og viltkamera.

1 kommentar

  1. Arild Stene

    Jeg har en SG550-8mHD og har problem med oversending av bilder. Den sender ikke over bildene. Ikonet på lcd-skjerm er normal og viker ok, telia sin konfigurasjon er oppsatt riktig og oversending av bilder står i modus «genast». finner ikke noe som er galt utfra det jeg kan lese meg til? er det noe jeg har oversett?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *