Jeg vet hvem du er!

Jeg vet hvem du er – og jeg tar betalt for det. Jeg vet også hvor gammel du er og hva du er interessert i. Jeg er Facebook. På en måte er det litt skremmende at Facebook og Google vet så mye om oss, men samtidig er det ganske fint at de holder rede på hva vi er interessert i å lese om når vi er på nett. Det som er kjipt er at Facebook og Instagram etter hvert tar seg betalt for å vise innhold fra gratis sider, med mindre følgerne spesifikt har bedt om å bli holdt oppdatert.

Ta kontroll over feeden din!

Det er ganske mange som etter hvert produserer bra innhold i sosiale medier, men vi som gjør det på hobby basis, vi har ikke samme mulighet som de store merkevarene og mediehusene til å «promotere» innholdet vårt. Kanskje har du sett at noen bloggere bruker 25 kroner her og 25 kroner der på å «sponse» innholdet? Dessverre har det kommet dit nå at man nesten er nødt til å betale Facebook for å bli synlig – og da blir folk flest fôret med betalt innhold, i steden for noe de faktisk vil se. Faktisk er 81% av innholdet som foreslås av Facebook noe noen har betalt for å få dit.

Hva vil du se?

Heldigvis holder Facebook fortsatt muligheten åpen for at vi fortsatt kan velge å følge med på noen sider – og lar du den som betaler best få bestemme hva du skal se, så synes jeg du skal ta kontroll over Facebook feeden din nå! Synes du eksempelvis mine blogger med tips og råd er verdt å få med seg – så kan du velge at «ja – jeg vil se innhold fra Bukkefall i feeden min». Eller fra Joakim, Jonas, Lise, Siv,  Maja, Marte eller noen av de andre som bruker mye fritid på å produsere gratis og etter min mening bra innhold for både meg og dere. For å få en bedre opplevelse på Facebook, anbefaler jeg deg å velge «Se først» fra de sidene du mener har bra innhold. Da hjelper du Facebook med å prioritere innholdet ditt – og det blir lettere for vi som driver på hobby basis å fortsette med å produsere gratis artikler. (fortsetter under bildet..)

Så hvem er du som følger Bukkefall?

De som følger Bukkefall er stort sett menn. Hadde selvfølgelig håpet at det var flere kvinner som fulgte meg – og da primært på grunn av kroppen min, men sånn er det altså ikke. Får heller leve med litt såret stolthet og innse at jeg nok aldri blir modell for Calvin Klein.. På Facebook skriver jeg bare på norsk, så her når jeg stort sett også kun ut til ett norsk publikum, men på Instagram derimot er det ganske sprøtt å tenke på at mange følger med også fra USA, Sverige og Tyskland. Fra Google analytics ser jeg at flesteparten av dere er «outdoor enthousiasts» – hvilket kanskje ikke er overraskende i seg.. Men det er jo sprøtt å vite at Google har gjettet det, basert på andre sider dere har besøkt? Jeg kan også se når dere er på nettet og om dere bruker mobil eller pc for å surfe.

Hvordan er det med dere? Hva synes dere om at Google og Facebook vet så mye om oss? Bra – slik at de får tilpasset innholdet de viser oss til våre faktiske interesser, eller skremmende? Del gjerne innlegget videre – så får flere en bedre opplevelse på Facebook.

Bukkefalls følgere på Facebook er stort sett norske menn som befinner seg midt i livet. Ikke så rart – jeg skriver jo på norsk.
På Instagram har jeg ett internasjonalt publikum, men det er fortsatt mest menn. Rart å tenke på at man kan «snakke med» folk fra hele verden via en liten App.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *