Om bukkejakt og luremus

Få ting er verre for en mann enn luremus – og i det ene terrenget mitt, så har jeg en skikkelig luremus av en rådyrbukk. Han stiller trofast opp på bilder hele våren – er absolutt med på vorspielet for å si det sånn, men når leken skal starte den 10. august, så er han sporløst borte. I fjor har jeg bilde av ham helt frem til den 9. august på morgenen – og jeg hadde ham på 50 meters avstand den 8. august da jeg var ute og forberedte jakta. Men ble det noe på meg? Nei.. Luremus altså!

De gamle bukkene er eldst

Jeg lurer litt på akkurat det der – hva er det som gjør at noen bukker er supersynlige helt frem til jaktstart, og så blir de plutselig søkk borte. Da bukkejakta startet her nede i Østfold i fjor, så var jeg helt trygg på at i år ble det gullbukk og vel så det på meg. Jeg hadde daglige bilder av premiebukken fra februar og frem til jaktstart og jeg satt selv og så på den løpe etter ei geit 2 dager før jaktstart. Endelig er du min tenkte jeg (det tenkte jeg for øvrig for 2 år siden også..) – og plata til å montere trofeet på lå allerede klart i hobbyrommet. Men den gang ei.. bukken var umulig å få inn på lokk og den viste seg heller ikke da jeg forsøkte å «vente den i hjel». Ok – jeg er ikke veldig god på å vente i hjel noe som helst.. kjeder meg raskt om det ikke er mulig å snike eller lokke på dyra, men her skulle ingenting være uprøvd. Midt i en sverm av hjortelus ventet jeg på at gullbukken skulle dukke opp. Ble ett par andre 6’ere, men den jeg var på jakt etter så jeg ikke før i oktober igjen.. og da er lissom «bukkejakta» over for min del og nachspielet er i gang, så jeg takket for følge og avtalte en ny date neste år..

Ventetiden

Bukken viste seg ikke på kamera like tidlig i år som den har gjort tidligere år – og jeg vet at en stor bukk ble påkjørt i terrenget mitt tidligere i år, så jeg var egentlig litt resignert. Her har jeg jakta denne i flere år – og så kommer det en gjøk og tar’n med grillen.. men så endelig ser jeg noen bilder av en bukk på litt avstand i viltkamera.. kan det være den? Jeg har ikke noen nærbilder som gjør meg helt sikker enda – men håpet lever. Og kanskje slipper jeg luremus i år?

Hvordan er det med dere? Har dere opplevd «luremus» på bukkejakt?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *