Om en rifle til 830.000 kroner og en helt vanlig helg..

Når har det gått uten stopp siden torsdag og hodet holder på å sprenges av nye ideer. Fredag var jeg i Stockholm og diskuterte hvordan verden vil se ut i 2022 med McKinsey – Lørdag traff jeg noen fantastiske folk som lever for å dele det brenner for – og søndag var det tidlig opp for å rekke Camp Villmark. Tror jeg har rukket omkring 10 timer søvn siden torsdag – så i kveld blir det digg å køye.

830.000 grunner til å stå opp tidlig en søndag

Min erfaring med messer er at skal du gå dit – så velg den siste dagen. Da er det færre folk og man får mer tid til å snakke med utstillerne. Søndag var jeg tidlig oppe og på standen til Landrø for å slå av en prat med gjengen. Det jeg ikke hadde fått med meg på forhånd – var at der hang en av verdens flotteste rifler utstilt. Litt som Mona Lisa hang den bak ett avstengt område. Sauer lager ett våpen i året hvor de ikke sparer på noen ting – og en av disse befinner seg i norsk eie hos Landrø. Denne heter Sauer 404 European Heritage. Den har en hjort gravert inn for hånd – flere detaljer er i 24 karat gull – og stokken er av over 200 år gammel valnøtt tre. Ikke noe man får lov til å kjenne på hver dag – og de fleste som tar på en har måttet bruke hvite hansker – så om gliset mitt går helt rundt hodet der jeg fikk lov til å leke litt med den, så får dere heller ha meg unnskyld.
Som alltid var det hyggelig å ta runden og slå av en prat med folk man har truffet opp gjennom årene. Enkelte utstillere bar kanskje preg av at det var bransjefest lørdag kveld – men det får man heller tåle når man er der tidlig på søndag.

Det er lov å drømme – men her strekker nok ikke lommeboken helt til..
Spennend å høre hva Leica kommer med fremover  – her forklarer Pål Elvnes meg hva som skiller klinten fra hveten på en overbevisende måte.

Jaktreiser har blitt dyrere

At den norske krona har svekket seg såpass mye som den har gjort mot dollar og delvis mot Euro, har gjort at det har blitt ganske mye dyrere å dra til utlandet for å jakte de siste årene. For meg som går og funderer på om jeg skal unne meg en tur i 40-års gave, så var det ikke noen høydare å se at prisene er såpass mye høyere enn de var forrige gang jeg sjekket. Samtidig virker det som om de utbyderne som var tilstede hadde veldig bra pakker å komme med – så jeg mister ikke motet. Øverst på ønskelisten står Namibia – og med litt flaks så styrker krona seg igjen før det blir min tur..

En annerledes lørdag

Lørdag var jeg invitert på ett seminar til hvordan man kan bli bedre på å formidle en historie i sosiale medier. Traff en gjeng med unike mennesker, som alle hadde en fantastisk historie å fortelle. Det kule med sosiale medier er at folk skriver om det de er opptatt av – og for noen handler det om sterke opplevelser og personlige temaer – mens for andre av oss handler det om å skrive om noe vi brenner for og ønsker inspirere andre til å gjøre mere av. Så har du noe å si, plukk opp pennen og sett ord på det. Forandret egentlig syn på bloggere denne dagen. Utpå kvelden var det tid for litt gøy og vi var innom Fangene på Fortet i Oslo, før festen fortsatte i ett lukket selskap ut i de små timer. Vi vant kanskje ikke over fortet – men laget vårt kom høyt opp i konkurransen om beste lagbilde.

Skiller meg litt ut i ullundertøy fra Härkila da eller… LOL! Men heldigvis var også en jaktskribent velkommen på konferanse om sosiale medier og kanskje er vi ikke så forskjellige som jeg trodde på forhånd. Kult var det i alle fall.

91985E78-28D1-4F82-B5B1EB092ABCC98B-906A41FF-1F07-4FFE-83BA90C257891233

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *