9 Instagram kontoer en jeger bør følge:

Dette er de ni beste Instagram kontoene for jakt relatert innhold. Nok snakka. Eller? I arbeidet med å bygge @bukkefall opp til en av Europas ledende Instagram kontoer for jakt, så har jeg brukt mye tid også på å observere andre og dannet meg ett inntrykk av hvilke kontoer som er verdt å følge. Her tenkte jeg dele mine favoritter. Jeg har også plass til en konto til – som jeg kommer til å kalle «Jegernes favoritt». Kult om du nominerer i kommentar feltet under eller på Bukkefall sin Facebook side – så sjekker jeg det ut. Nominer gjerne deg selv om du har noe å fare med.

Bygg konto’n din sjæl! Det har disse gjort!

En god Instagram konto er laget av en ekte jeger – og eieren er god til å fortelle en historie med kun bruk av ett bilde og ett par setninger. Bildet skal være skarpt – galleriet skal være personlig og det skal fortelle en historie. Jeg misliker profiler som kun inneholder kopiert innhold fra Google eller som utelukkende snylter på andres innhold. «Bygg konton din sjæl!» som @villrypa ville sagt det – det skal være ekte! Dette er mine favoritter (tilfeldig rekkefølge)

 • @nordguide.se – Tommy har tilgang til en jakt de fleste av oss bare kan drømme om. Helt nord i Sverige, langt nord for «moral sirkelen», tar Tommy oss med på en reise langt inn i den Svenske villmarka. Her virker det som om det er tett mellom høydepunktene. Liten profil – men tett mellom høydepunktene. One to watch!
 • @villmarks_siv – Siv Karin er en ihuga, jeger og murer. Profilen blir ofte oppdatert med nytt innhold – og selv om mye handler om Siv og elghunden Sika, så er opplevelsene varierte og ekte. At jenta kan jakte er også profilen ett tydelig bevis på.
 • @jegerbloggen – Joakim er en av de som skriver best om jakt i Norge og i det siste har han også fått dreis på Instagram. Profilen er fortsatt ganske liten – men innholdet er knallbra. Tror Joakim kommer til å prege norsk jakt i årene fremover.
 • @Dixhunt – Kanskje min favoritt profil på Instagram. Jeg aner ikke hvem som driver den, men om livet mitt ser slik ut når jeg bikker middagshøyden, så skal jeg gå av med pensjon lykkelig. Her deles det hverdagsbilder fra en som lever for jakt og som har en godt over middels formidlingsevne.
 • @dahl.anette – Anette er bonde, jeger og stolt av det. At «småbruk» er det mest ettersøkte ordet på Finn.no, vitner om en trend der vi ønsker oss litt tilbake til landsbygda. Synes Anette balanserer jakt – med livet på landet på en fin måte og har stor glede av å følge henne.
 • @jonasbreda88 -Jonas er filmprodusent og jeger på halv tid. Skulle jeg gjettet på Klausen sin tronfølger på i Norge, så holder jeg en knapp på unggutten fra Halden. Han er også en veldig dyktig jeger og god fotograf
 • @villrypa – Lise tror jeg har ekte baller. Visst er hun kvinne – men under det hele, så tror jeg dama har baller. Her klatres det på fjell – jaktes hardt og meningene er mange. Dama driver også en blogg hvor tidvis skytes med skarpt krutt. Jeg er fan.
 • Jegernes Favoritt – Kanskje har jeg glemt noen? Jeg starta med en liste som var mye lengre. Det er mange store kontoer jeg ikke har med. Enten fordi jeg synes innholdet er generisk – eller fordi jaktopplevelsene ikke fasinerer meg. Derfor tenkte jeg dere skulle få foreslå den eller de siste? Hvilke andre bør med og hvorfor?

Oppdatert 15.10.16 – Dette ble Jegernes Favoritter

 • @the_hunting_photographer  – Aske er fotograf for det danske Bladet Jagt, Vildt & Våben og tar noen fantastiske bilder. Kvalitetsmessig best av de Jegerne nominerte og absolutt en konto det er verdt å følge. Jeg tror vi kommer til å få se mye bra fra Aske fremover. Ikke minst ettersom at han har lovet meg å starte publisere kvadratiske bilder, som er mer egnet Instagram’s bildeformat. Gleder meg til å følge!
 • @Generationcamo – En gjeng gutter jeg tror er fra Fredrikstad som deler flotte bilder av jakt i kystnære strøk. Gutta evnet virkelig å skape engasjement på Facebook og fortjener plassen. Blir spennende å følge dem fremover og se hva de finner på.

Takk til alle som var med å foreslo – mange lurer på hvorfor den ene eller den andre ikke var med. Det kan være flere grunner til det – men jeg har forsøkt sette sammen en balansert feed, som vil gi flere typer jakt og forhåpentligvis skape et spennende galleri. Jeg har også sjaltet vekk dels store profiler fordi de ikke er stort sett rene jakt kontoer. Det betyr ikke at denne kontoen ikke er bra – det betyr bare at den ikke er min favoritt.

Om du liker det jeg skriver, så er det hyggelig om du vil bli med på jakt på Instagram som @bukkefall eller på facebook.com/bukkefall – Takk!

3 kommentarer

 1. Har hört att bthunting har ett otroligt konto på instagram ??

 2. Tvrhunting

  Vi er tre gutter som er over gjennomsnittet glad i jakt! Vi utnytter all tid vi får til å jakte. Alle tre kunne godt tenkt seg å leve av det, men vi sliter litt med veien dit…
  Vi tar med oss unge folk på jakt, for å få fler til bli ivrige på jakten.
  Håper du vil nominere oss, det hadde betydd mye!

 3. Følg vollin på instagram!??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *