Beaver Creek…

Det er søndag – og tid for å invitere med venner på beverjakt igjen. Har etter hvert blitt en tradisjon å tilbringe søndagskveldene ved mitt eget lille «beaver Creek»… Terrenget ligger midt i mellom Fredrikstad, Oslo og Ørje – så hva passer vel da bedre enn å invitere med en gammel venn fra Oslo og en god kompis fra Ørje?

Plask – plask og atter plask..

FullSizeRender
Bever som svømmer i strømmen

Men han virket ikke skremt? Jeg er ingen supermann når det kommer til å jakte bever, men i dag virket det som om beveren plasket med halen for å skremme hverandre? Er det noe som vet?

I «bassenget» utenfor meg var det på det meste 3 bever samtidig – og jeg satt ikke mange meter unna. De var mest oppe på banken på motsatt side – men to ganger hadde jeg de også oppe på elvebredden på min side, uten at jeg klarte å få til et rent skudd. Vanligvis har jeg med både speilrefleks kamera og video kamera når jeg jakter – men i dag skulle jeg bare ut en «liten tur» og orket ikke ha med alt for mye mikk makk.

Og det plasket allerede da vi kom..

Vi var tidlig ute i dag, fordi jeg tenkte jeg skulle forklare litt og vise terrenget ettersom ingen av de to andre hadde vært der før. Men når vi går ned til elven klokken kvart over 7 så er beveren allerede på plass. Synes vanligvis beveren kommer sent – men i dag var det full gass allerede to timer før det mørknet. Merkelig. Mulig det kan ha noe med at vannet hadde steget ganske mye det siste døgnet pga nedbør? Ikke vet jeg. Ettersom ingen av oss var særlig keene på et bad og elven gikk såpass høy, så ble det med å se på forestillingen, men 5 bever på et par timer må karakteriseres som bra.

/m

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *