Vellykket beverjakt i kveld

Etter en helg med 40-års lag og fem 8-åringer på besøk fra kl 09:00 til 18:00 var det en lettelse å sette seg i bilen på vei mot en vakker elv i hjertet av Østfold. Noen timer med fred og ro for å lade batteriene før en ny arbeidsuke er ikke å forakte. Jeg hadde avtalt med en kompis at vi skulle møtes i Råde – for å kjøre sammen den siste halvtimen.

Bever i terrenget

IMG_1028
Sti med helt ferske spor
IMG_1030
Det har heller ikke skortet å aktiviteten her i vinter..

Vi var fremme litt tidligere enn planlagt og rakk å gjøre oss litt kjent før det var på tide å sette seg ut. Beveren er nattaktiv – så det er den siste timen før det blir mørkt som er mest aktuell å jakte på. Dette terrenget er nytt for meg – fikk først bekreftet i går at det ble tilgjengelig og slo til usett – så da er det ekstra deilig å komme frem og se at det er et bever eldorado man har leid. Det var ferske spor og «renner» fra der beveren går ut og inn av vannet og opp mot beiteområdene. Stort sett uansett hvor vi gikk – også lengre vekk fra elvebredden, var det spor etter bever. Flere steder hadde den også gravd hull som kom opp ganske langt inne på land – praktiske, små ganger som gjør at den kan ta seg usett fra elven og inn i beitet.

Fine poster og en spennende jakt

Etter runden i terrenget valgte vi et par fine poster, litt høyt oppe. Dermed trodde vi at vi unngikk å væresette området, men det det gikk ikke så lenge før det kom et skikkelig smell i fra elven..  1-0 til Beveren ble altså markert med et kraftig slag i vannflata med halen.. Men heldigvis var det flere bever i området. Ikke lenge etterpå kommer en yngre hanne inn for å beite, like foran min jaktkammerat. Det korte holdet gjør at haglen velges fremfor rifla – og et velplassert skudd senere så ligger det en liten bever på elvebredden. En spennende søndagskveld og en fin start på uken 🙂

Hunting beaver
Fin post – med god oversikt over beiteområdene
Young and not so young male..
Ung og ikke fullt så ung hanne…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *