Behind the scenes

De av dere som følger meg på Instagram vil ha lagt merke til at jeg postet en del bilder fra en filminnspilling med Jonas Breda i går. Jonas en sympatisk person og en dyktig jeger. Han viser en respekt for viltet som har gjort at jeg har hatt lyst til å jakte sammen med ham en stund – så da vi begge hadde tid i går var det bare å stå opp tidlig..

Grytidlig oppe

FullSizeRender
Trøtt jeger i ny fleece fra Härkila  klokken 04:30

Som småbarnsfar med en hektisk jobb er man etter hvert vandt til å stå opp tidlig, men det å stå opp klokka fire på natta for å lokke rev får meg innimellom til å lure på hva som er galt med oss jegere – og ettersom det hele skal filmes, så legger jeg inn litt ekstra tid til en dusj og får noe greier i håret. Altså; ikke noe standard jakt morgen her nei. Fint skal det være om man skal på tv.. Heldigvis har jeg lagt frem klær og pakket sekken kvelden før – så påkledingen går raskt. I løpet av dagen skal vi både gå litt – og vi skal være stille på post, så jeg valgt en tynn jaktdress og kler heller på meg noen lag under. Bestemmer meg for å teste den nye fleecejakka fra Härkila, Svarin og tar en tykk ullgenser under skalljakka – så kan jeg variere isolasjonen gjennom dagen.

 Kamuflasje er viktig

Rev er kanskje det vanskeligste viltet vi har å jakte på i Norge. Det er ikke for ingenting at man har uttrykket «lur som en rev..». Så skal man jakte rev er kamuflasje viktig. Reven både ser og hører godt. Det kongelige svenske Biltema har en vinterkamo som er lett å tre utenpå jaktdressen. Den koster under 500 kroner og funker helt fint. Anbefales. Burde sikkert hatt ansiktskamuflasje også – men jeg har dessverre surra bort begge de to jeg engang hadde og har ikke funnet noen ny enda som jeg liker. Send meg gjerne ett tips om dere vet om en som er behagelig og ha på – og som funker..

FullSizeRender[2]
Jeg forsøker alltid få støtte til rifla og foretrekker klart tripod fremfor en skytestokk med ett eller to bein. Alternativt legger jeg meg ned og bruker to-foten på rifla.

Lokking på rev

Jeg har skrevet litt om lokking tidligere og her er det vel i ærlighetens navn veldig mange som kan veldig mye mer enn meg. I Norge er det kanskje Tor Ola Dehli fra Storfangst som kan mest, så jeg har meldt meg på kurs hos ham midten av mars. Det tror jeg bli bra. Gleder meg uansett til å lære mer om denne spennende jaktformen.  Tenker jeg kommer til å forsøke få tak i noen flere fløyter fremover – så kan jeg holde dere oppdatert på hvordan jeg opplever at de fungerer.

Her bruker vi hareskrik – noe som normalt fungerer godt på reven fra første mars og utover. Jeg fokuserer på isen bak oss – filmer – ser etter rev forran meg og filmer «behind the scenes» med Iphone.. snakk om å ha hendene fulle :-). Nå lurer du kanskje på om reven kom til slutt? Vel.. dere får følge med på kanalen til Jonas fremover..

Følg bloggen min!

Om du synes det jeg skriver er morsomt eller interessant, så er det enkleste å melde seg til listen over folk som får tilsendt hvert blogg innlegg på e-post. Til høyre i margen (pc) finnes det en liten, blå knapp hvor man kan bestille oppdateringer per e-post. Man kan når som helst melde seg av. Du kan også følge på Facebook og Instagram. Takk. /Bukkefall

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *