Livet i terrenget

Jeg har tidligere lovet at jeg skal dele bildene fra viltkameraene mine med dere – så kan de av dere som ikke har anledning til å ha egne kameraer ute selv få oppleve utfordringen med å skille ett dyr fra et annet og spenningen med å se trofe bukkene utvikle seg. En ting er å se forskjell på dyr i dagslys når du får de i riktig vinkel – noe helt annet er det når alt du får er en tilfeldig valgt vinkel i dårlig lys – med lav oppløsning fordi det er komprimert og sendt via mobilnettet.

Sør Østre del av terrenget

Jeg har kanskje ikke sagt det enda, men dette terrenget overtok jeg ultimo desember i år, så det er med stor spenning jeg også danner meg et overblikk over dyrelivet i området. I romjulen satt jeg ut 7 saltsteiner og dyrene begynner nå så vidt å finne frem.

Her har jeg fortsatt til gode å se revirbukken håper jeg.. Det er en mindre bukk jeg har fått et par bilder av – dere kan se hvordan geviret har vokst omkring 10 centimeter fra den 11. til den 29. februar, men jeg er ganske trygg på at det går en større bukk her også. Det er en kjempefin del av terrenget – så her handler det nok mer om at jeg ikke har fått de på kamera enda. Ellers har jeg en hare som har funnet frem til saltsteinen. Disse er veldig glad i salt og jeg regner med å se den igjen fast gjennom året. Mikkel stikker også innom med jevne mellomrom. Har generelt vært lite aktivitet på denne posten.

Sentrumsposten

At elgen kan se litt shabby ut om vinteren er godt kjent blant jegere med viltkamera – men at de skal se ut som om de akkurat har sluppet ut av konsentrasjonsleir er litt trist. Elgen i denne bildeserien kommer nok til å klare seg – men det virker som om den har beitet tørrkvist litt i lengste laget. Hva? Var du ikke klar over at elg beitet tørrkvist? Hmm..

Ellers har jeg mye bilder av rev ved denne posten – og en del bilder av rådyr på langt hold på jordet. Virker ikke som om rådyra har oppdaget at jeg har satt en saltstein lavt på en stubbe for å friste villsvina om de skulle dukke opp. En og annen revejeger kjent som Bukkefall virker det også som om kameraet fanger opp i ny og ne..

Nord-vestre del av terrenget

Dette var den eneste saltsteinen som var etablert i terrenget da jeg overtok det og naturlig nok er det vesentlig mye mer aktivitet her. Dyrene vet at her er det salt og det har det vært lenge. Har en gang hørt at en saltplass bare blir bedre og bedre med årene – bare man husker på å plassere den på et godt drenert sted hvor det ikke blir for mye gjørme. Uansett; for et par dager siden dukket det opp en pen bukk her. Har sett flere mindre bukker, men var endelig dukket det opp en som ser ut som om den kan være verdt å samle på. Blir spennende å se hvor stor den blir når geviret er ferdig utvokst.

Jeg har også sett et par små rådyrbukker her og flere geiter med fjorårskje. Det har også vært greit besøk av elgen her.

Så var det villsvinsposten da… eller?

Villsvinposten

Ettersom vi befinner oss i Østfold så er det jo bare et tidsspørsmål om når det vil komme villsvin til området – så midt i en tette hvor vi har et tydelig dyretråkk, med en biotop som burde passe grisen, så har vi plassert et kamera.. og om det er villsvin der, ja det kan du bare fortsette å lure på…

2 kommentarer

  1. Spennende utvikling og interessant info.

  2. […] kundeservice til Jaktdepotet. Dere kan se bildene fra kameraet i bloggen min – eksempelvis her. Disse er kraftig komprimert og mottatt via GPRS […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *