Beverjakt

Det her er spennende – altså; å gjøre ting man ikke kan. Jeg har vært så heldig at jeg har hatt fått lov til å jakte med noen av Norges beste jegere og de har tatt meg med på de fleste typer jakt man kan oppleve i Norge, men jeg har altså aldri jakta bever. Der jeg jakter har man nå igjen en levedyktig stamme bever – og vi har fått fellingstillatelse på 9 stykk. Har heldigvis et stort nettverk, så tar ikke lang tid før jeg er i gang..

På sporet av bever

Beversms
Når nøden er størst, er hjelpen nærmest. Hvor vanskelig kan det være?

Etter en kort telefonsamtale og litt rådgivning fra min venn Odd står det klart for meg at skal man jakte bever, så kreves det en del planlegging. Vi avtaler at jeg stikker en rask tur innom jaktområdet for å se etter spor – og at vi så sammen tar en tur ut en av de neste dagene for at jeg skal få en praktisk innføring i beverjakt. I tillegg var det visst noe om isen, hull i isen osv, men det fikk jeg ikke helt med meg, så det får vi ta når vi kommer dit. Som flere av dere etter hvert er klar over, så bor jeg en times tid unna der jeg jakter. På vei opp så kommer jeg på at jeg ikke aner hvordan et beverspor ser ut.. Sender en kort melding til Odd igjen. Som det ante meg så kommer man langt med litt sundt bondevett og logikk her, som i del fleste andre områder i verden. Jeg ser altså etter felte trær – og de skal være ferske.

Beverspor eller revejakt?

Når jeg kommer frem til parkeringsplassen, så ser jeg en flott rødrev i kikkerten et par hundre meter borte. Har du noen gang forsøkt snike deg inn på en rev? Eller forsøkt lure deg i forkant av reven, i litt sånn småstressa tempo fordi du «må rekke det» før sjansen har gått sin vei? Kommet på at du ikke rakk lade børsa fordi adrenalinet var på vei opp da du gikk ut av bilen? Så – når du har kommet frem til akkurat der du tror reven kommer til å dukke opp, forsøkt dempe lyden av et skudd som går i kammeret ved å pakke rifla inn i jakka?  Jeg har prøvd en del varianter av denne historien etter hvert – med samme resultat hver gang. Altså; stressjakt er sjelden en god ide – og ei heller denne gangen. Men det gjør nå engang at fokuset mitt blir vridd fra spor og over til jakt – og jeg glemmer hvorfor jeg er der og ender nok en gang med å jakte rev. Jaja – litt viltpleie er sjelden feil..

Altså – noen beverjeger er jeg ikke enda, men i løpet av våren tenker jeg ta dere med på en lærerik reise også i denne type jakt.

/Bukkefall

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *